Asterion - rychlý dotazník

Na podzim loňského roku tvůrčí tým Asterionu uvítal ve svých řadách také několik nových mladých autorů. V tomto čísle Pevnosti vám přinášíme dobrodružství právě od dvou z nich – Miloše Zaorala a Jana „Gwaihira“ Láníka. Rádi bychom vám je prostřednictvím krátkého dotazníku trochu více představili a také vás nechali nahlédnout pod pokličku hrnce, ve kterém pro vás Asterion vaříme.

Co tě přivedlo ke hraní RPG a jak ses poprvé seznámil s Asterionem?
Miloš: Poprvé jsem hrál DrD před šesti lety, tehdy mě k němu přivedl kamarád, chytlo mě to a zůstal jsem u něj dodnes. Později jsem ještě zkoušel Shadowrun a DrD+. S Asterionem jsem se seznámil asi před čtyřmi lety prostřednictvím Dechu draka.
Gwaihir: První RPG, ke které jsem se dostal, byl někdy ve třetí, čtvrté nebo páté třídě na základce Stín meče. Samozřejmě první, co jsem po koupi příručky udělal, bylo, že jsem si přečetl gamemasterovskou sekci… Asterion jsem si koupil celkem náhodně někdy na konci minulého milénia, předpokládám, že jsem měl záchvat utrácivosti, nicméně od té chvíle se z toho stala chronická záležitost.

Čím tě Asterion oslovil a proč právě on? Co dalšího rád hraješ?
Miloš: Svojí rozmanitostí a novými možnostmi, které se mi otevřely pro moji postavu v DrD.
Gwaihir: Byl to jediný velký svět na trhu (o nějakých zahraničních jsem v té době neměl ani ponětí) a takový fanatik na Dračí doupě jako já se k němu zákonitě dostat musel, byla to jen otázka času. Dřív jsem hrál v Tarii, takže jsem byl na cizí světy zvyklý a vyhovovalo mi, že mám předpřipravené prostředí pro hru a nemusím se s tím dělat sám.

Jak ses dostal do tvůrčího týmu Asterionu?
Miloš: Před rokem jsem na stránkách Asterionu reagoval na výzvu autorů, kteří hledali nové aplikátory pro modul Za závojem stínů, a vyšlo to.
Gwaihir: Poslal jsem Sharkovi nějaké aplikace na DrD+, a pak už se to se mnou táhlo.

Na čem by ses chtěl při tvorbě Asterionu podílet a jaká dosud nevyřčená tajemství tohoto světa bys chtěl pro čtenáře objevit?
Miloš: Určitě na plánovaném modulu Podzemní říše. Pro čtenáře v příštím čísle Pevnosti poodhalím něco o vlkodlacích.
Gwaihir: Nejradši bych se věnoval zatím nepopsaným územím, která nám ještě chybí. Teď právě přepracovávám článek o Tarosu.

Jaký asterionský modul máš nejraději a proč?
Miloš: Každý modul má něco do sebe, ale nejvíce se mi asi líbí Písky proroctví a Obloha z listí a drahokamů.
Gwaihir: Rozhodně Nemrtvé a světlonoše. Spojují v sobě to nejlepší z geografických i tematických modulů, mají skvělou atmosféru a asi nejpovedenější bestiář. Taky je to jeden z nejstarších modulů, dodnes si pamatuji, jak jsem na něj četl upoutávku v Dechu a jak pak vypadal úplně jinak, než jsem čekal.

Poslední modifikace této stránky: 06.07.2022 07:05:55
Design by ALTAR.