Nepropadejte panice: GameCon 2008

GameCon je tady! Čtrnáctý ročník opět v Pardubicích! Největší český herní con už klepe na dveře! Ano, to všechno je určitě skvělé, ale co je ten GameCon vlastně zač? Bude se tam někdo jako já vůbec bavit? Co tam na mě bude čekat? A vrátím se odtamtud vůbec živý? Tohle jsou otázky, které zcela oprávněně můžou trápit každého, kdo s GameConem ještě neměl tu čest. Pojme se tedy téhle akci podívat blíže na zoubek a povědět si, o co že vlastně půjde.

Název GameCon vznikl sloučením dvou anglických slov. „Game“ coby obšírného výrazu pro hru, partii, zábavu, strategii či veselé hašteření, a slovíčka „con“, které je používáno jako zkrácenina delšího convention – hezky česky setkání. GameCon je tedy každoročním setkáním lidí, které spojuje společná záliba ve všemožných hrách; a již to jsou stolní RPGčka, deskovky či larpy. Pokud je vám některý z těchto pojmů neznámý, rozhodně se nemusíte ničeho bát. GameCon je tu také od toho, aby vám tyhle formy zábavy přiblížil a umožnil vám si je vyzkoušet na vlastní kůži; a to i pokud o nich nevíte zhola nic. Především je ale GameCon místem, kde se můžou příznivci těchto her potkat, poklábosit o všem možném, poznat nové lidi, najít si přátele a strávit prosluněný začátek léta v příjemné společnosti.

Samotný GameCon si nejlépe představíte jako obrovskou halu, kde to bzučí hráči deskovek, a několik přednáškových místností ,kde se mluví o moderním herních trendech. Ještě si k tomu přimyslete spoustu potemnělých pokojů na vysokoškolských kolejích, kde se malé skupinky hráčů věnují RPGčkům, a koupaliště, kde si mladí lidé v tričkách cachtají nohy a klábosí o všem možném. Tak nějak vypadá GameCon. O tom, jaký program si z jeho nabídky vyberete, rozhodujete samozřejmě jenom vy. Celý tenhle letní klokot bude probíhat po čtyři dny, od čtvrtka 10. do neděle 13. července. Nedaleko komplexu, kde se bude GameCon konat, se nacházejí i koleje, takže budete mít zajištěné pohodlné místo pro přespání, i pokud nebydlíte přímo v Pardubicích.

Každý den GameConu poběží program v několika souběžných liniích, aby si každý účastník přišel na své a nemusel se ani chvilku nudit. Ti nejlepší hráči Dračího doupěte budou moci změřit své síly v republikovém mistrovství téhle legendární RPG hry. Pro ostatní milovníky RPGček se budou vyprávět různé hry jen tak – mimo soutěž a pro zábavu. To vše pod vedením vypravěčů s mnohaletou zkušeností. Fandové deskových her se zde budou moci zúčastnit turnajů ve své oblíbené hře, či si jen tak zahrát s kamarády. Ale i lidé, pro které je krajina kartónových hracích plánů a kostek neprobádanou zemí, zde budou mít k dispozici ochotné vysvětlovače z řad herních distributorů, kteří je rádi naučí každou hru. Souběžně s tím vším budou probíhat série přednášek o teo­rii RPG her, stavbě dobrodružství či hraní role. Pokud tohle není pro vás, vždy si můžete přijít zahrát larp nebo nějakou akční hru pod otevřeným nebem. No a třešničkou na vrcholu tohohle zmrzlinového poháru je pak koupaliště, které je od areálu GameConu co by kamenem dohodil. Sobotní večer se tedy promění v nefalšovanou bazénovou párty, kde budete moci svoje oblíbené hry probrat s nohama ve vodě a studeným nápojem v ruce.

Jednoduše řečeno, GameCon je příležitost, jak si zahrát oblíbené hry, naučit se nové, rozšířit si obzory a poznat spoustu nových lidí, kteří plují na stejné vlně jako vy. Nemusíte se bát, GameCon je akce, na kterou každý rok míří spousty nových účastníků, stejně jako se stálí štamgasti rok co rok rádi vracejí. Takže pokud máte duši hravého člověka, vezměte batůžek a neváhejte. Léto je tady a vlaky do Pardubic jezdí každou chvíli. Budeme se těšit na společné setkání na GameConu 2008.

Poslední modifikace této stránky: 06.07.2022 07:06:23
Design by ALTAR.